Lokacija
Naziv: 
Institut "Niška Banja"
E-mail: 
marketing.sluzba@radonnb.co.rs
Telefon: 
+381 (0)18 502 211
Adresa: 
Srpskih Junaka 2
Institut "Niška Banja"

Niška Banja poznata je od davnina po blagotvornim uticajma svoje termalne vode. Lekoviti učinak Banjske vode otkrili su i počeli da primenjuju stari Rimljani već u 2. veku nove ere. U toploj vodi Niške Banje, početkom 4. veka, uživao je i slavni car Konstantin Veliki, jedan od najistaknutijih vladara antičkog sveta i osnivača Konstantinopolja. 

Niška Banja je udaljena od Niša samo 10 km, smeštena u podnožju Suve planine na nadmorskoj visini od 250 metara sa umerenom kontinentalnom klimom. Međunarodni aerodrom "Konstantin Veliki", glavna autobuska i železnička stanica, udaljeni su od Niške Banje svega 14 km.
 

Institut „Niška Banja“ je moderna zdravstvena i naučno-istrazivačka ustanova iz oblasti reumatologije i kardiologije, specijalizovane rehabilitacije, fizikalne medicine i ortopedije. Nastavna je baza Medicinskog fakulteta Univerziteta u Nišu.

U okviru Instituta postoje i uspešno rade Klinika za kardiologiju, Klinika za specijalizovanu rehabilitaciju, Klinika za reumatologiju i Odeljenje ortopedije.

Ukupan smeštajni kapacitet Instituta je 560 ležajeva, raspoređen u tri stacionara: „Radon“, „Zelengora“ i „Terme“. Svaki od stacionara čini celinu za sebe i raspolaže, osim smeštajnog dela i kompletnim terapijskim blokom (hidro, kinezi, elektro i peloido). 

Indikacije: 

- kardiovaskularne bolesti (koronarna bolest, arterijska hipertenzija, srčane mane, bolesti perifernih krvnih sudova);
-stanja posle hirurške revaskularizacije miokarda, kao i stanja nakon operacija na otvorenom srcu;
-bolesti lokomotornog aparata (zapaljenski, vanzglobni, degenerativni i metabolički reumatizam, sistemske bolesti vezivnog tkiva, osteoporoza);
-rehabilitacija bolesnika posle ugrađivanja endoproteze kuka i kolena;
-posttraumatska stanja;
-stanja posle oštećenja centralnog i perifernog motornog neurona;
-bolesti respiratornih organa.

Usluge Instituta „Niška Banja“ pružaju se primenom ISO 9001 standarda i HACCP sistema kod pripreme i posluživanja hrane.
 

U stacionaru „Radon“ otvoren je Wellness i SPA centar „Sense“ u kome možete sebi priuštiti uživnje i relaksaciju širokom lepezom usluga wellness i SPA tretmana, kao i različtim vrstama masaža. 

Svesni smo činjenice da hiljadugodišnja povezanost čoveka sa prirodom i njenim lekovitim faktorima, u današnje doba, zbog brzog i stresnog načina života, ponovo dolazi do izražaja i nalazi primat u svakodnevnom životu. Wellness i SPA centar „Sense“ nudi  spoj lepote, uživanja, zdravlja, dobre volje, što će pomoći Vašem telu da povrati harmoniju sa prirodom i oslobodi se stresa.

Detaljnije informacije i kontakti:

Internet stranice:

www.radonnb.co.rs 
www.sensenb.co.rs 

E-mail:

radonnb@eunet.rs 
marketing.sluzba@radonnb.co.rs
 

Telefoni:

+38118/502 045 direktor
        +38118/502 001 centrala
        +38118/502 211 marketing
        +38118/502 030 rezervacije
fax:  +38118/4548 415

Institut je u okviru četiri bolnička odeljenja: kardiologije, reumatologije, fizijatrije i ortopedije, izuzetno dobro opremljen savremenim medicinskim aparatima za dijagnostiku i lečenje u oblastima neinvanzivne kardiološke dijagnostike, reumatologije i ortopedske hirurgije.

  • ultrazvučni aparat za pregled srca, krvnih sudova vrata i zglobova,
  • ergometrija,
  • holtermonitoring  srca i krvnog pritiska,
  • magnetna rezonanca perifernih zglobova,
  • digitalni rentgen aparat,
  • kompjuterizovani koštani dezintometar - merenje koštane gustine,
  • artroskopija,
  • ugradnja proteze kuka i kolena,
  • punkcija zglobova,
  • sve korektivne ortopedske intervencije na mekim tkivima i kostima - hirurgija reumatizma).       

Sve dijagnostičke metode se mogu koristiti pojedinačno ili u okviru pripremljenih specijalizovanih paketa koje nudimo. Posebni programi su kozmetički tretmani za negu lica i tela, anticelulit program (skidanje celulita pomoću podvodne, ručne i vibro masaže, celutrona, specijalnih vežbi i saune).

Gostima su na raspolaganju još i bazen, đakuzi bazen, biserne kade, sve savremene procedure elektroterapije, vežbe, trakcija kičmenog stuba, manuelna masaža, peloid terapija (blato) i inhalacija.

Osim zdravstveno - rekreativnog turizma Institut ima sve uslove za organizovanje i realizaciju sportskog turizma (teniski tereni, otvoreni i zatvoreni tereni za košarku, rukomet i mali fudbal, startne terene za paraglajding), kongresni turizam (amfiteatar sa savremenom tehničkom opremom kapaciteta 300 mesta, plenum sala kapaciteta 60 mesta), restorane i salone za pružanje ugostiteljskih usluga sa prepoznatljivom nacionalnom kuhinjom.

Postoji mogućnost organizovanja transfera od aeorodroma do Instituta kao i organizovani obilazak kulturno istorijskih znamenitosti grada i okoline.

 

 

Unesite novi komentar.