Pet razloga za spa turizam

Pet razloga za spa turizam

1. Spa tretmani su odlični za oslobađanje od stresa.
Mnogi misle da su spa tretmani jednostavni estetski i terapeutski tretmani, kao što su masaže i tretiranje lica. Istina je da su spa tretmani vezani ne samo za lepotu I estetske usluge već I za psihičke i emocionalne strane pojedinca. Spa tretmani su dobar način za oslobađanje od napetosti. Nekoliko studija pokazalo je da spa tretmani i masaže utiču pozitivno na raspoloženje smanjujući nivo hormona stresa – kortizola, što može doprineti smanjenju krvnog pritiska I regulisanju aritmije.
2. Opušta vaše telo i misli.
U spa centru se ljudi opuštajuu prijatnom ambijentu. Stručnjaci koji rade u spa centru mogu da vas posavetuju kako da se hranite i vežbate, da biste osvežili svoje telo, što takođe utiče na smanjenje stresa.
3. Ponovno povezivanje sa porodicom, prijateljima I svim ostalimvoljenim osobama.
Spa centri su odlična mesta na kojima možete provesti vreme sa ljudima koje volite i zajedno uživati u blagodetima ovih mesta. Zato u poslednje vreme vidimo da je sve više mladih parova koji se odlučuju da svoj medeni mesec provedu baš na ovakvim mestima. Pored toga, sve više spa centara organizuje I čuvanje dece dok se roditelji opuštaju sami.
4. Zdravstveni razlozi
Mnogi spa tretmani utiču pozitivno na fizičko stanje tela I oslobađaju bola (kod hroničnih glavobolja i migrena, npr). Masaže, tretmani tela, hidro I toplotni tretmani mogu da poboljšaju cirkulaciju, smanje krvni pritisak, jačaju imunitet i poboljšaju rad respiratornog sistema.
5. Vi to zaslužujete!
Mnogi smatraju spa luksuzom, a ne potrebom. Ali, spa centri koriste svima I svi zaslužujemo da uživamo u spa tretmanima.

Preporučujemo Vam